Alt Om Saltstraumen
 • Tidligere fiskeriminister Helga Pedersen ønsker å forby utførsel av fisk for turister. I 2009 sa hun at turistfiske var framtida. I dag er Pedersen leder av Fjordfiskenemnda, og mener turistfiske har gått over styr, skriver Fiskeribladet.

 • Når Nordland fylkeskommune får 459 millioner kroner mindre fra staten må båt- og busstilbudet reduseres for å spare 15 millioner kroner. – Det er uheldig, men nødvendig sier samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i en pressemelding.

 • Fylkesrådsleder Tomas Norvoll mener de seks nye F35-kampflyene bør plasseres på Evenes. Ifølge Forsvarssjefen er trusselbildet nå i enda større grad i nord, og Norvoll mener det da er viktig at vi er enda tydeligere tilstede der.

 • Regjeringen har besluttet at Finnmark politidistrikt fra nyttår vil få ett helikopter tilgjengelig i Hammerfest for å sikre politiberedskapen. Helikopteret tilhører en sivil leverandør.

 • Det er sendt ut farevarsel på oransje nivå for vindkast på 35-40 meter per sekund på Helgeland. Vindkastene vil hovedsakelig komme fra en sørvestlig til vestlig retning midt på dagen tirsdag.

 • Politiet har fått melding om en semitrailer som har sakset nord for Bjerkvik i Narvik. Det er ingen personskade ifølge politiet. En patrulje er på vei til stedet.

 • Mandag morgen ble flere husstander i Kabelvåg i Lofoten fri for strøm, skriver Lofotposten. Årsaken er en feil i en nettstasjon. Lofotkraft håper strømmen skal være tilbake i 12-tiden.

 • Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp) er offisielt valgt til fylkesordfører i Nordland. Det ble klart under fylkestinget på Mo i formiddag. Andreassen overtar for Sonja Steen (Ap) som har vært fylkesordfører i åtte år.

 • – Fiskeriministeren tillater at dyrevelferdsloven brytes i oppdrettsnæringa, sier Susanna Lybæk i Dyrevernalliansen. Ny forskning viser at termisk avlusing kan være skadelig for laksen. Mattilsynet stoppe metoden, men det vil ikke fiskerimisteren.

 • Brannvesenet kunne like etter midnatt forlate E6 på Kråkmofjellet i Hamarøy, der en semitrailer med møbler tok fyr seint i går kveld. Veien kunne dermed åpne i begge kjørefelt etter å ha vært stengt noen timer.

 • Træna er på topp med 284 kroner innsamla per i årets TV-aksjon til organisasjonen Care Norge. Det gir en tredjeplass på landsoversikten- etter Svalbard og Utsira. Rødøy nummer ti på landsoversikten. Totalt samla inn vel 10,3 millioner kroner til i Nordland, noe som gir en 7. plass blant totalt 18 fylker. Se resultatene her

 • Årets TV-aksjon er sparket i gang, og i dette øyeblikk driver de og teller opp de innsamlede pengene. TV-aksjonens egen oversikt viser at Træna hittil er blant kommunene som har samlet inn mest penger, med et gjennomsnitt på 166 kroner per innbygger.

 • Magne Brunes hos 110-sentralen i Nordland opplyser til NRK at det er en semitrailer lasta med møbler, som brenner ved Kråkmofjellet. Det er i trekkvogna, altså selve lastebilen, det har tatt fyr.

 • Brannvesenet er kommet frem til Kråkmofjellet, og melder om at traileren er fullstendig overtent. Trafikken er stoppet i begge retninger, og det kommer mye røyk fra kjøretøyet. Ifølger 110-sentralen er nøyaktig sted Lomtjønna.

Velg språk

Her finner du en grov tilnærming til ulike språk.

Du kan velge blant andre språk etterpå.

 English 

 Deutch

 Français

Vi gjør også oppmerksom på at enkelte funksjoner ikke virker etter oversettelsen.

Takk til 
https://translate.google.com/

Copyright © 2006-2019 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.