Alt Om Saltstraumen
Edle Catharina Norman er født i 1949. Hun vokste opp i Oslo og bor der fortsatt.
 
Norman er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, NHH. Hun startet sin yrkeskarriere i Skatteetaten og fortsatte som controller i et stort, norsk konsern.
 
I 1999 etablerte hun markblomstverkstedet Vildkransen på Frognerseteren.
 
Siden 2011 har hun i tillegg vært leverandør av ville, spiselige vekster til gourmet- og stjernerestauranter i Oslo. Restaurant Maaemo, nå med tre Michelin-stjerner, var hennes første og største kunde.
 
Edle Catharina er en kapasitet når det gjelder nyttevekster, og har gitt ut flere bøker om emnet. Blant annet var hun medforfatter til boka ”Norges spiselige planter og bær” (2015). Edle Catharina Norman og Sofie Grøntvedt Railo, Sofie Grøntvedt Railo (Illustratør), Line Monrad-Hansen (Illustratør)
 
Omtale Norges spiselige planter og bær
Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. 
 
I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. 
 
Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!
 
Hun har gitt ut boka ”Vintervakkert” (2007), om bruk av planter til dekorasjon  https://www.cappelendamm.no/_vintervakkert-edle-catharina-norman-9788204128324 og
”Tante Augustas ville spiskammer” (2017), en bok om nyttevekster for barn sammen med Vigdig Hjorth. https://www.cappelendamm.no/_tante-augustas-ville-spiskammer-edle-catharina-norman-vigdis-hjorth-9788202540623
 
  
 
Du får også mange treff på dette søket om Edle... (klikk på linken).
 
 

Velg språk

Her finner du en grov tilnærming til ulike språk.

Du kan velge blant andre språk etterpå.

 English 

 Deutch

 Français

Vi gjør også oppmerksom på at enkelte funksjoner ikke virker etter oversettelsen.

Takk til 
https://translate.google.com/

Copyright © 2006-2019 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.