Alt Om Saltstraumen
Turistnæringen rundt Saltstraumen har opplevd et eventyrlig oppsving etter TV-suksessen i mai. – Det er helt surrealistisk, sier campingsjef.
 
7. mai sendte NRK en hel tidevannssyklus i saltstraumen minutt for minutt. Sendingen varet i 12 timer og vel én million seere var innom programmet. Nå kommer effekten, skal vi tro turiststrømmen til Saltstraumen.
 
– Det er nesten uvirkelig å ha så stor økning, jeg tror ligger mellom 40 og 50 prosent økning på junimåneden. Det er helt surrealistisk, sier daglig leder ved saltstraumen camping, Geir Nyheim.
 
Han er ikke alene om å oppleve økt besøk. Samtlige aktører tilknyttet Saltstraumen, også Stella Polaris som frakter turister i båt inn til strømmen, har hatt en formidabel økning. Nyheim peker på tv-suksessen.
Skylder på TV-sendingen
– Jeg trodde ikke det kunne være mulig. Det er rett og slett et eventyr. Det er ingen tvil om at Saltstraumen minutt for minutt har hatt en veldig god effekt, fortsetter Nyheim.
 
Turistene kommer fra både inn- og utland. Trond Brevik fra Harstad har ikke sett Saltstraumen siden 1964. På campingtur med kona Edel ble derfor Saltstraumen et naturlig mål i år.
– Jeg hadde ikke vært her før, så hadde veldig lyst, vi har jo fulgt med på minutt for minutt-sendingen, forteller Edel.
 
Kafe Kjelen som ligger like ved Saltstraumen har hatt en betydelig vekst de også. Daglig leder Anita Stensenen tror økningen vil fortsette til neste år.
Lill Anita Stenersen, daglig leder hos Kafe Kjelen tror veksten kan bli enda større neste sommer.
– Jeg tror det blir mer til neste år, for jeg tror programmet har enda mer virkning da. Det gikk 7. mai i år, så de fleste har allerede bestemt ferien sin i år, mener hun.
 

Velg språk

Her finner du en grov tilnærming til ulike språk.

Du kan velge blant andre språk etterpå.

 English 

 Deutch

 Français

Vi gjør også oppmerksom på at enkelte funksjoner ikke virker etter oversettelsen.

Takk til 
https://translate.google.com/

Copyright © 2006-2019 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.