Alt Om Saltstraumen
Edle Catharina Norman er født i 1949. Hun vokste opp i Oslo og bor der fortsatt.
 
Norman er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, NHH. Hun startet sin yrkeskarriere i Skatteetaten og fortsatte som controller i et stort, norsk konsern.
 
I 1999 etablerte hun markblomstverkstedet Vildkransen på Frognerseteren.
 
Siden 2011 har hun i tillegg vært leverandør av ville, spiselige vekster til gourmet- og stjernerestauranter i Oslo. Restaurant Maaemo, nå med tre Michelin-stjerner, var hennes første og største kunde.
 
Edle Catharina er en kapasitet når det gjelder nyttevekster, og har gitt ut flere bøker om emnet. Blant annet var hun medforfatter til boka ”Norges spiselige planter og bær” (2015). Edle Catharina Norman og Sofie Grøntvedt Railo, Sofie Grøntvedt Railo (Illustratør), Line Monrad-Hansen (Illustratør)
 
Omtale Norges spiselige planter og bær
Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. 
 
I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. 
 
Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!
 
Hun har gitt ut boka ”Vintervakkert” (2007), om bruk av planter til dekorasjon  https://www.cappelendamm.no/_vintervakkert-edle-catharina-norman-9788204128324 og
”Tante Augustas ville spiskammer” (2017), en bok om nyttevekster for barn sammen med Vigdig Hjorth. https://www.cappelendamm.no/_tante-augustas-ville-spiskammer-edle-catharina-norman-vigdis-hjorth-9788202540623
 
  
 
Du får også mange treff på dette søket om Edle... (klikk på linken).
 
 
 • Bodø/Glimt-spilleren Kristian Fardal Opseth er klar for den tyrkiske eliteserieklubben Erzurumspor. Det bekrefter klubben på Twitter. Dermed forlater storscoreren Bodø etter to sesonger i klubben. Fardal opseth noterte seg med 38 seriemål i helgult.

 • En person er fraktet til legevakt for sjekk etter at en bil kjørte av veien på fylkesvei 834 ved Myklebostad i Bodø.

 • En mann er anmeldt for ulovlig oppskyting av fyrverkeri fra en privatbolig i Sandnessjøen. Mistenkte er avhørt og har erkjent forholdet.

 • Ei elgku og kalven hennes ble observert på hver sin side av gjerdet langs toglinja ved Plantasjen på Mørkved i Bodø. Elgkua hadde tidvis vært ute på RV80. Viltnemnda ble varslet, og kalven er gjenforent med elgkua og borte fra RV 80.

 • En skiløper er hentet av nødetatene med mulige bruddskader i leggen. Personen ble hentet fra Heggmoen i Bodø, og blir nå tatt hånd om av ambulansepersonell.

 • En mann i 30-årene er dømt til 60 dagers betinget fengsel, etter han slo og bet ektefellen og barna sine, på bussen og på kjøpesenteret City Nord i Bodø, skriver Avisa Nordland.

 • Et vogntog har havnet i grøfta på E12 rett øst for Gruben i Rana, ifølge en innringer, som opplyser at bilberger er på stedet. Statens vegvesen melder at det er mulig å passere.

 • Forsvareren til mannen som står tiltalt for hatytringer mot samer, sier kommentarene er skrevet på en ironisk og humoristisk måte, uten ond hensikt. – Det er i gråsonen, men faller innenfor det som er lov å si i Norge, sier forsvarer Tor Haug.

 • Fiskeriminister Harald Tom Nesvik ønsker å lære mer om næringa han forvalter, og er nå invitert til å jobbe på en fiskebåt i Finnmark. Nesvik sier jobben om bord vil gi han kunnskap og kompetanse som er viktig i ministerjobben.

 • Fredag fortalte NRK at Norges Lastebileier-Forbund har sendt et brev til Samferdselsdepartementet for at kravene til vinterdekk for tunge kjøretøy skal skjerpes. Nå ber departementet Vegdirektoratet om å sende et forslag til høring, slik at kravene skal kunne stilles allerede til vinteren.

 • Et vogntog har kjørt av veien på E12 like nord for Gruben i Mo. Politiet melder at nødetatene er på vei til stedet.

 • Politiet har fått melding om at det henger mye istapper fra tak fra mange bygg i Midtbyen og omegn i Sandnessjøen. Dette gjelder både private – og næringsbygg. Politiet minner om det ansvaret byggeier eller den ansvarlige har.

 • Mannen som er tiltalt for å ha skrevet hatefulle ytringer mot samer, erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. Rettssaken går i Salten tingrett i dag

 • 84 vogntogsjåfører har fått forbud av Statens vegvesen mot å kjøre videre etter at 575 vogntog i løpet av helgen har blitt kontrollert på grensestasjoner i Nord-Norge. Uegnede dekk for snøforhold er blant årsakene, ifølge Statens vegvesen.

 • Politiet melder om en trafikkulykket på fylkesvei 17 ved Holand i Meløy. To biler er involvert, og det skal være en person i hver bil. Nødetatene er på vei til stedet. Det skal være snakk om en person som er fastklemt, skriver Avisa Nordland.

Seneste aktiviteter

Lørdagskafe på Valnes
lør 26 jan @11:00 - 15:00
Gudstjeneste i Saltstraumen kirke
søn 27 jan @11:00 -
Høymesse i Saltstraumen kirke
søn 10 feb @11:00 -

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.