Alt Om Saltstraumen
Edle Catharina Norman er født i 1949. Hun vokste opp i Oslo og bor der fortsatt.
 
Norman er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, NHH. Hun startet sin yrkeskarriere i Skatteetaten og fortsatte som controller i et stort, norsk konsern.
 
I 1999 etablerte hun markblomstverkstedet Vildkransen på Frognerseteren.
 
Siden 2011 har hun i tillegg vært leverandør av ville, spiselige vekster til gourmet- og stjernerestauranter i Oslo. Restaurant Maaemo, nå med tre Michelin-stjerner, var hennes første og største kunde.
 
Edle Catharina er en kapasitet når det gjelder nyttevekster, og har gitt ut flere bøker om emnet. Blant annet var hun medforfatter til boka ”Norges spiselige planter og bær” (2015). Edle Catharina Norman og Sofie Grøntvedt Railo, Sofie Grøntvedt Railo (Illustratør), Line Monrad-Hansen (Illustratør)
 
Omtale Norges spiselige planter og bær
Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. 
 
I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. 
 
Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!
 
Hun har gitt ut boka ”Vintervakkert” (2007), om bruk av planter til dekorasjon  https://www.cappelendamm.no/_vintervakkert-edle-catharina-norman-9788204128324 og
”Tante Augustas ville spiskammer” (2017), en bok om nyttevekster for barn sammen med Vigdig Hjorth. https://www.cappelendamm.no/_tante-augustas-ville-spiskammer-edle-catharina-norman-vigdis-hjorth-9788202540623
 
  
 
Du får også mange treff på dette søket om Edle... (klikk på linken).
 
 
 • Fv 815 i Lofoten, på strekninga mellom Rolvsfjorden og Valberg, åpner klokken 10.15 etter raset som gikk i går. Opprydding pågår på stedet, opplyser Statens vegvesen.

 • En av de tre som ble pågrepet i går etter at en mann i 20-årene fra Øksnes forsvant i forrige uke, er varetektsfengslet i fire uker, viser kjennelsen fra Vesterålen tingrett. Mannen er sikta for uaktsomt drap.

 • Til uka skal selskapet Babcock ha et møte med flyteknikerne som i dag jobber i et selskap tilknyttet dagens luftambulanseoperatør, Lufttransport. Målet er å rekruttere dem til Babcock, som fra neste sommer tar over luftambulansetjenesten.

 • En bil har kjørt av veien på FV 85 Strand i Sortland kommune. En person var i bilen da ulykka skjedde. Ifølge politiet er vedkommende uskadd. Nødetatene er på stedet.

 • 49 prosent av samiske kvinner har blitt utsatt for vold, og det er langt flere enn det ikke-samiske opplever. Det kommer fram i en rapport som Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM) lanserer på en konferanse i Tromsø i dag.

 • FV 815 mellom Rolvsfjorden og Valberg i Lofoten er stengt etter et ras i går kveld. Statens vegvesen opplyser at det gjøres nye vurderinger på stedet klokka 09. Omkjøring skjer på E10.

 • På E10 mellom Smorten og Sundklakk er det manuell dirigering på grunn av dekklegging, melder Statens vegvesen. Bilister må vente på ledebil. Ventetida er på om lag 15 minutter, og varselet varer fram til klokken 22 i kveld.

 • En mann i 30-årene ble i natt satt i arrest etter utagerende oppførsel, melder politiet. Mannen ble pågrepet i Bodø sentrum, og er anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • Up har hatt laserkontroll ved Sagelva i Bodø. Ni forenklede forelegg ble utstedt. De to høyeste hastighetene lå på 110km/t.

 • I saken hvor en mann forsvant på sjøen sist fredag, er det nå kun én person som er siktet for uaktsomt drap. De to andre er kun siktet for å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette, opplyser politiadvokat Kay-Rønning Nyvold til VG.

 • Up hatt fartskontroll i 50-sonen på E10 i Vågan kommune. Dette resulterte i at 10 førere ble bøtelagt. Høyeste hastighet var på 73 km/t.

 • Fylkesvei 815 Valbergsveien mellom Rolvsfjorden og Valberg er midlertidig stengt på grunn av steinras. Personbiler kan derimot passere. Det melder Statens vegvesen.

 • En mann i 50-årene har i Vesterålen tingrett blitt dømt til 18 dagers ubetinget fengsel og 30.000 kroner i bot for promillekjøring. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort. Straffen ble skjerpet siden mannen også ble tatt for promillekjøring i 2008.

 • – Det er klart at han tar dette tungt. Han erkjenner ikke straffskyld, og stiller seg avvisende til siktelsen mot seg. Det sier Hanne Elise Skare, forsvarer til en av de siktede, til NRK. Tre menn har blitt siktet etter at en mann i 20-årene forsvant på sjøen sist fredag.

 • Campingvognen som brant på Vik i Vestvågøy kommune, brant ned til grunnen. Det melder politiet i Nordland på Twitter. Ingen personer ble skadet i brannen, og politiet undersøker videre hva som er årsaken.

Seneste aktiviteter

St.Hans-feiring ved naustene på Seines
lør 23 jun @18:00 -
Malstraumseminaret 2018
lør 30 jun @10:00 - 15:00
Omvisning i kystfortene på Seines
søn 01 jul @14:00 -

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.