Alt Om Saltstraumen
Edle Catharina Norman er født i 1949. Hun vokste opp i Oslo og bor der fortsatt.
 
Norman er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, NHH. Hun startet sin yrkeskarriere i Skatteetaten og fortsatte som controller i et stort, norsk konsern.
 
I 1999 etablerte hun markblomstverkstedet Vildkransen på Frognerseteren.
 
Siden 2011 har hun i tillegg vært leverandør av ville, spiselige vekster til gourmet- og stjernerestauranter i Oslo. Restaurant Maaemo, nå med tre Michelin-stjerner, var hennes første og største kunde.
 
Edle Catharina er en kapasitet når det gjelder nyttevekster, og har gitt ut flere bøker om emnet. Blant annet var hun medforfatter til boka ”Norges spiselige planter og bær” (2015). Edle Catharina Norman og Sofie Grøntvedt Railo, Sofie Grøntvedt Railo (Illustratør), Line Monrad-Hansen (Illustratør)
 
Omtale Norges spiselige planter og bær
Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. 
 
I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. 
 
Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!
 
Hun har gitt ut boka ”Vintervakkert” (2007), om bruk av planter til dekorasjon  https://www.cappelendamm.no/_vintervakkert-edle-catharina-norman-9788204128324 og
”Tante Augustas ville spiskammer” (2017), en bok om nyttevekster for barn sammen med Vigdig Hjorth. https://www.cappelendamm.no/_tante-augustas-ville-spiskammer-edle-catharina-norman-vigdis-hjorth-9788202540623
 
  
 
Du får også mange treff på dette søket om Edle... (klikk på linken).
 
 
 • Siden 2013 har andelen torsk som blir solgt fra selskaper som enten er tilknyttet, eller eid av fiskere, doblet seg. Det viser en analyse Kontali har gjort. Dette fører til at fiskekjøpere uten båt taper kampen om fisken, mener klippfiskprodusent Knut Haagensen. – Stadig mer torsk landes og selges videre fryst, sier Haagensen til Fiskeribladet.

 • Saken hvor en isbjørn angrep en cruiseansatt på Svalbard i slutten av juli er snart ferdig etterforsket, skriverNordlys. Isbjørnen ble truffet av tre skudd, etter at den gikk til angrep på den tyske mannen som var isbjørnvakt.

 • En bil krasjet i ettermiddag inn i et hus på Røssvoll i Rana, skriver Rana Blad. Politiet ber nå om tips for å få tak i sjåføren av bilen. – Det er uvisst hvem som har kollidert her, så vi er interessert i tips fra publikum, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt.

 • Trafikkulykke på Mølnarodden i Lofoten. En bil med to personer har kjørt av veien. Begge to er ute av bilen. Nødetatene på vei til stedet.

 • Totalt tre personer skal være involvert i trafikkulykken på E10. Én av disse har blitt fraktet til sykehus for videre undersøkelser.

 • Kommunalminister Monica Mæland legger prosessen med sammenslåing av Finnmark og Troms på is fram til stortingsbehandling i høst, melder NTB.

 • Ambulanse er fremme på stedet der trafikkulykken på E10 skjedde. De involverte er ute av kjøretøyene, og sjekkes nå av ambulansepersonell. Det melder Nordland politidistrikt på Twitter.

 • Trafikkulykke ved Kåringen på E10 i Lødingen. To kjøretøy involvert og nødetatene er på vei til stedet. Skadeomfang ikke kjent.

 • Politiet har henlagt saken om en mulig voldtekt som skal ha skjedd natt til 5. mai på en russecamp i Bodø. Det skriver Avisa Nordland. Saken skal ha blitt henlagt ut fra bevisets stilling, sier politiadvokat Marit Olsen Heggstad.

 • 55.000 nordlendinger fikk restskatt på til sammen 803 millioner kroner 27. juni, og i dag forfaller første termin, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Alle med over tusen kroner i restskatt skal betale den over to terminer. Første termin forfaller i dag, mens andre termin forfaller 24. september.

 • Fergesambandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes merket tilbakegang i sommertrafikken kontra fjoråret, skriver Lofotposten. 75.083 personer reiste med lofotferga i juli, noe som er en tilbakegang på 1433 personer sammenlignet med fjorårets tall.

 • Mange kvinner med ekstrem svangerskapskvalme får ikke lenger dekket utgifter til kvalmestillende medikamenter, etter at regjeringen endret regelverket ved nyttår. Nå må de søke Helfo om refusjon i hvert enkelt tilfelle, og de fleste får avslag. Dermed må de betale dyr medisin selv, for en lidelse som i verste fall er dødelig.

 • Widerøes flyvninger fra Bodø via Stokmarknes og Andenes til Tromsø klokken 08.15 er innstilt . Det samme gjelder også returen fra Tromsø til Bodø klokken 10.40.

 • Vegtrafikksentralen ber bilister kjøre forsiktig på E6 ved Krokstrand i Rana kommune. Dette er fordi det er flom i området, og fare for vannplaning. Entreprenøren skal være på stedet for å finne en løsning på problemet.

 • På grunn av manglende sykepleiere bruker Vefsn kommune over 600.000 kroner på å hente inn ekstra arbeidskraft fra bemanningsbyrå. – Det er uheldig at man må hente inn såpass kostbar arbeidskraft. Vi vet at det er dyrere, sier regionaldirektør i KS Nord-Norge, Tom Mikalsen.

Seneste aktiviteter

Historielagets quiz
tor 30 aug @19:00 -
Gudstjeneste i Saltstraumen kirke
søn 09 sep @11:00 -
Basar og møsbrømlefser på Seines Grendehus
lør 15 sep @11:00 -

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.