Alt Om Saltstraumen
Edle Catharina Norman er født i 1949. Hun vokste opp i Oslo og bor der fortsatt.
 
Norman er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, NHH. Hun startet sin yrkeskarriere i Skatteetaten og fortsatte som controller i et stort, norsk konsern.
 
I 1999 etablerte hun markblomstverkstedet Vildkransen på Frognerseteren.
 
Siden 2011 har hun i tillegg vært leverandør av ville, spiselige vekster til gourmet- og stjernerestauranter i Oslo. Restaurant Maaemo, nå med tre Michelin-stjerner, var hennes første og største kunde.
 
Edle Catharina er en kapasitet når det gjelder nyttevekster, og har gitt ut flere bøker om emnet. Blant annet var hun medforfatter til boka ”Norges spiselige planter og bær” (2015). Edle Catharina Norman og Sofie Grøntvedt Railo, Sofie Grøntvedt Railo (Illustratør), Line Monrad-Hansen (Illustratør)
 
Omtale Norges spiselige planter og bær
Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. 
 
I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. 
 
Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!
 
Hun har gitt ut boka ”Vintervakkert” (2007), om bruk av planter til dekorasjon  https://www.cappelendamm.no/_vintervakkert-edle-catharina-norman-9788204128324 og
”Tante Augustas ville spiskammer” (2017), en bok om nyttevekster for barn sammen med Vigdig Hjorth. https://www.cappelendamm.no/_tante-augustas-ville-spiskammer-edle-catharina-norman-vigdis-hjorth-9788202540623
 
  
 
Du får også mange treff på dette søket om Edle... (klikk på linken).
 
 
 • Fylkesrådsleder Tomas Norvoll deltar i dag i ei åpen høring på Stortinget om bevilgningene i statsbudsjettet. Ifølge Norvoll gir statsbudsjettet en reell nedgang på 114 millioner kroner i overføringer fra 2018 til 2019 for fylkeskommunen.

 • En aksjon mot byggebransjen avdekket i forrige uke flere useriøse byggeplasser i Mo i Rana. På ni arbeidsplasser ble arbeidet helt eller delvis stanset grunnet manglende sikkerhet, og det er mistanke om flere tilfeller av svart og ulovlig arbeid.

 • E6 ved Majavatn på strekningen mellom Grong og Mosjøen kan bli stengt i perioder på inntil en time på grunn av bilberging. Det er Statens vegvesen som melder om den reduserte framkomsten.

 • En mann i 20-årene må møte i retten for å feilaktig krevd nesten 40.000 kroner hos Pasientreiser HF, i perioden januar-mars 2017. Han registrerte refusjon på behandlinger han ikke hadde gjennomført, skriver Bodø Nu.

 • Widerøe-sjef Stein Nilsen sier 18 av selskapets 23 kommersielle kortbaneruter går med tap og varsler rutekutt fra januar, ifølge E24. Widerøe-sjefen vil ikke si om kuttet betyr redusert frekvens på ruter, eller om selskapet vil kutte ruter helt.

 • Se Nordlandssendingen klokken 22.55

 • Politiet har anmeldt en kvinne for mistanke om ruspåvirket kjøring i Mosjøen. Kvinnen er framstilt for bevissikring hos legevakten, og sak er opprettet.

 • Det er krevende kjøreforhold på fjelloverganger i Nordland i kveld. Statens vegvesen melder om snødekke, fare for glatte partier og fare for reinsdyr på Graddis og Saltfjellet i Saltdal. Ved Saltfjellet var det – 1 grad klokken 18.30.

 • En fører er anmeldt etter politiet stoppet en varebil på E6 i Narvik, der passasjerene satt på løse klappstoler bak i bilen. Passasjerene, som var fra Danmark, og føreren fikk også et forelegg fra politiet.

 • Se Nordlandssendingen klokken 20.55

 • Under dagens dialogmøte om Helgelandssykehuset 2025, sa sykehusleder Hulda Gunnlaugsdóttir til Helgelendingen at hun ønsker å utnevne en person som skal ha psykiatri og rus som et spesialområde. Per i dag finnes det ikke en eneste akuttseng for psykisk syke ved sykehuset.

 • I slutten av januar filmet en ung mann seg selv i hastigheter på over 250 kilometer i timen og la filmen ut på snapchat. Nå er han dømt til 60 dagers fengsel og taper retten til å føre motorvogn i 48 måneder. Det skriver RanaBlad.

 • En person undersøkes av ambulansepersonell etter trafikkulykken på E10 ved avkjøring til Henningsvær i Lofoten. Politiet regulerer nå trafikken på stedet. Bilen har kjørt av veien og landet på taket, melder politiet. Føreren er sendt til legevakt for videre undersøkelser.

 • Nødetatene rykker ut etter å ha fått melding om trafikkulykke på E10 ved avkjøringen til Henningsvær i Lofoten. Politiet skriver på Twitter at ett kjøretøy er involvert. 110-sentralen melder at hendelsen har skjedd ved Rørvika.

 • Denne uka starter Nato-øvelsen Trident Juncture opp for fullt. Avinor skriver i ei pressemelding at det kan oppstå noen forstyrrelser for rutetrafikken som følge av øvelsen. – Det er for tidlig å si i hvor stor grad trafikken berøres, men lufthavner i Midt-Norge og Bodø kan påvirkes, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa sier til NRK.

Seneste aktiviteter

Lørdagskafe på Valnes
lør 27 okt @11:00 - 15:00
Høymesse på Alle Helgens Dag i Saltstraumen kirke
søn 04 nov @11:00 -
Byttedag i gymsalen
søn 04 nov @13:00 - 15:00
Bodin Husflidslag arrangerer julemesse
lør 10 nov @11:00 - 16:00
Gudstjeneste i Saltstraumen kirke
søn 18 nov @11:00 -

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.