Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) gjev løyve til tre småkraftverk på Helgeland, samstundes som dei gav avslag på fem, skriv dei i på si nettside. Kjerringåga, Kaldåga og Neverdalselva kraftverk i kommunane Lurøy og Vefsn fekk løyve.

 • Politiet melde tidlegare om ein grasbrann på Høgåsen i Botnveien i Sandnessjøen. No har brannvesenet kontroll, og det skal ikkje vere fare for spreiing til bebudde område.

 • Då Nordnorsk Råd møttest i Narvik denne veka var mellom anna skulefråvær tema. Nordisk institutt for studiar av innovasjon, forsking og utdanning (NIFU) skal gjennomføre eit forskingsprosjekt i dei tre nordlegaste fylka. – Målet er å få ned fråværet, seier fylkesråd for utdanning i Nordland, Hild-Marit Olsen.

 • Rådmannen i Tysfjord, Oddbjørn Nilsen sluttar i jobben. Han får eit ukjent tal millionar kroner i etterløn.

 • Dei fleste kommunar i Nordland har minka talet på arbeidslause det siste året, syner nye tal frå NAV. Likevel er det store forskjellar. Hamarøy kom ut med best resultat, og reduserte si arbeidsløyse med 52 prosent. Nesna kom dårlegast ut, og auka sitt tal med 92 prosent.

 • Arbeidsløysa i Nordland er i dag på 2,3 prosent. Det er 12 prosent færre enn til same tid i fjor. Gruppa med flest arbeidslause er dei mellom 25 og 29 år. Her er talet på 3,8 prosent.

 • I dag tidlig var det brann i en materialstabel utenfor Byggmakker på Stokmarknes. Det er minimale skader på bygget og brannen ble raskt slukket. Politiet har starta etterforskning.

 • Like over midnatt måtte politiet i Mo i Rana rykke ut etter melding om støy og høy musikk fra en skolegård i sentrum. Politipatruljen ga russen pålegg om å holde støyen nede.

 • UP har hatt laserkontroll ved Osen i Mosjøen. 12 sjåfører fikk bot for å ha kjørt for fort, mens en bilist ble tatt for ulovlig forbikjøring.

 • En motorsykkel kolliderte torsdag kveld med et rådyr på Soløyvannsveien i Bodø. Sjåføren ble tatt hånd om av ambulansen, mens viltnemnda tok seg av rådyret.

 • Politiet har fått melding om steiner som har rast ut i veien mellom i nærheten av Stokkelvika i Valberg. Vegtrafikksentralen varslet og sender entrepenør til stedet.

 • Sjekk helgeværet!

 • Nødetatene over hele landet er rammet av en feil som gjør at nødanrop blir satt til Oslo, melder Bjørn Haug i ambulansehelsetjenesten i Helse Nord. Derfor bes folk om å oppgi både fylke og kommune når de ringer.

 • Leteaksjonen etter kvinna i 40-årene som var savnet i Vefsn er avsluttet, melder politiet. Det skal ha kommet fram informasjon om at kvinna forlot Mosjøen tidligere i dag.

 • Politiet i Nordland mottok tirsdag 25. april en anmeldelse mot en tidligere lensmann i Tysfjord, det melder politiet i Nordland i en pressemelding. Anmelder skal ha gitt informasjon til politiet i Tysfjord om seksuelle overgrep som burde ha resultert i at politiet opprettet en straffesak. Saken er oversendt til Spesialenheten for politisaker for videre behandling.

Velg språk

Månen

Månen nå

Copyright © 2006-2017 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.