Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • Vogntoget som sto fast på E6 Båtholen i Vefsn har kommet seg videre for egen maskin, melder politiet.

 • Politiet har fått melding om et vogntog som har sakset på E6 i Båtholen i Vefsn. Det er trafikale utfordringer, politiet er på vei til stedet.

 • Riksvei 85 er åpnet for trafikk, melder politiet. Et utenlandsk vogntog sperret veien tidligere i kveld.

 • Politiet i Midtre Hålogaland melder om et trafikkuhell på riksvei 85 Gullesfjordbotn. Et utenlandsk vogntog sperrer veien. Ingen personskade, politiet er på vei til stedet.

 • Ryddet på stedet

 • Et lokk har falt fra containeren til et vogntog, melder politiet på Helgeland. Hendelsen skjedde på Bjerka i ettermiddag, og lokket slo i tunnellinngangen til Pytjehåjen tunnel. Det er ikke meldt om skader på bil etter personer. Et kjørefelt er sperret.

 • Politiet i Salten melder om et trafikkuhell i Sørfold ved Glefloget. Trafikken står da det er glatt på stedet og store kjøretøy ikke kommer seg opp bakken. Politiet dirigerer trafikken, melder operasjonslederen.

 • Finnmark Arbeiderparti snur og støtter likevel en delvis konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Under fylkesårsmøtet i helga stemte partiet for et kompromissforslag fra partileder Jonas Gahr Støre om å konsekvensutrede sør for Lofoten.

 • E6 ved Sundby i Saltdal er åpen igjen etter ei trafikkulykke. Tre personer var involvert i ulykka, to er kjørt til legevakt og en til Nordlandssykehuset i Bodø. Politiet har oppretta sak.

 • Noregs vassdrags- og energidirektorat gjev løyve til regulering av Nedre Mølnelvvan i Tysfjord. Vatnet vert ført til Sommersethelva kraftverk, og står for straumbruken til om lag 140 husstandar. Utbygginga vil kunne få konsekvensar for reindrift og landskap, melder NTB.

 • Det har vært et trafikkuhell ved Lindseth i Mosjøen. En person ble skadd i uhellet. Det er snakk om ei utforkjøring, ifølge politiet på Helgeland.

 • Naudetatane er på staden og frigjer no den fastklemde personen etter ulukka på E6 ved Sundby. Ingen av dei fire involverte skal vere alvorleg skada.

 • To bilar kolliderte front mot front på E6 ved Sundby mellom Saltfjellet og Rognan. Fire personar sat i bilane, og tre av dei kom seg ut. Ein person er fastklemd, men naudetatane er på veg.

 • E6 er stengt ved Sundby mellom Saltfjellet og Rognan pga ei trafikkulykke, melder NRK trafikk.

 • Trafickingofferet Leah har fått tre års opphold i Norge på humanitært grunnlag, sier daglig leder ved Krisesenteret i Salten, Wanja Sæter. NRK har gjennom flere saker fulgt nigerianske Leahs flukt fra bakmenn og kamp for oppholdstillatelse for seg og sine to barn.

Velg språk

Månen

Månen nå

Copyright © 2006-2017 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.