Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • Vindfylt i Nord-Norge utover dagen

 • Ansatte ved UNN og kommunehelsetjenesten har utarbeidet nye retningslinjer for akuttbehandling av hjerteinfarkt, hjerneslag og blodforgiftning. Behandlingen beskrives trinn for trinn, og skal ikke avvikes. – Dette vil spare tid og redde liv, sier avdelingsoverlege Mads Gilbert.

 • Ordfører i Bodø, Ida Pinnerød er bekymret for utviklingen i politiet i Bodø, når det kommer til ressurser og tilgjengelihet, skriver Avisa Nordland. Politistasjonssjef Tor Håvard Bentzen sier at de har kritisk lav bemanning.

 • Prisene i butikkene økes litt og litt i forkant av Black Friday og julehandelen, ifølge en undersøkelse Prisguiden har gjort. Flere kunder er overrasket og sier de føler seg lurt.

 • En mann i tenårene er fratatt førerkortet i Rana etter at utrykningspolitiet avholdt fartskontroll langs E6 ved Storforshei. Føreren var målt til 122 kilometer i timen i 80-sonen.

 • Utrykningspolitiet har nylig avsluttet en laserkontroll langs E6 ved Håkvik i Narvik. En mann i 40-årene har fått førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 99 kilometer i timen i 60-sonen, skriver politiet på Twitter.

 • Regjeringa undersøker moglegheitene for å innføre ei økonomisk støtteordning som skal bidra til at godstrafikken vert flytta frå vegane til jernbanen. – Dette er ting vi jobbar med, seier statssekretær Anders B. Werp (H) i Samferdselsdepartementet.

 • En kvinnelig sjåfør i slutten av 30-årene er stanset i Mo i Rana, tatt for kjøring i beruset tilstand, melder politiet i en Twitter-melding. Kvinnen er framstilt for lege for bevissikring, politiet oppretter sak.

 • Landsmøtet i Norges Jeger- og Fiskerforbund ber om at det åpnes for fritidsfiske med sportsfiskeredskap etter makrellstørje, og at det til formålet avsettes minimum 2% av den norske kvoten – tilsvarende 5 tonn i 2019.

 • En bil har kjørt av veien ved Kleiva på Sortland. Politiet melder om glatt og sleipt føre på stedet, og bilberging hjelper nå til. Ingen personer ble skadet i utforkjøringen.

 • En politibil krasjet under en biljakt på Leknes natt til lørdag, det skriver Lofotposten. – En bil ble forsøkt stansa av patrulje i forbindelse med en kontroll tidligere på kvelden, men sjåføren stakk av, forklarer Moen.

 • Polititet i Nordland melder om en svært hektisk natt for politiet. De forteller om feststøy, fyll, slåssing, narkotika, brudd på pålegg og mye folk på uteplassene.

 • Stiftelsen Norsk Kulturarv har satt av 6,5 millioner kroner til å stanse forfall av gamle fjøsbygninger i Nord-Norge. Pengene skal brukes til å redde gamle verneverdige fjøs.

 • – Spredningen skyldes sannsynligvis den senere tids betydelige klimaoppvarming på Svalbard, sier professor.

 • Norges Jeger- og Fiskerforbund vil skjerpe innsatsen som villreinens forsvarer. Forbundet skriver i en pressemelding at villreinen i Norge sliter. – Presset på arealer i fjellet er stort, og reinsdyra er blant de arter som påvirkes negativt av denne utviklingen, skriver NJFF i meldingen. (illustrasjonsfoto)

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.