Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • Politiet avholdt i kveld en trafikkontroll ved Grundstad på Vestvågøy. Det ble utskrevet fire forenklede forelegg, samt en anmeldelse for høy hastighet. Høyeste hastighet målt var 104 kilometer i timen, i 60-sonen, føreren fikk førerkortet beslaglagt, opplyser politiet.

 • Minst en person omkom etter at en bil og en trailer kolliderte mellom Kiruna og Abisko i Sverige. Svensk politi bekrefter at en person er omkommet. Avisa Fremover, opplyser at begge kjøretøyene tok fyr etter kollisjonen.

 • Nordland ser ut til å få en vindfull lørdag ifølge Meteorologisk institutt. Stort sett oppholdsvær, men litt regn kan forekomme på formiddagen. På kysten nord i fylket, kan vindstyrken komme opp i stiv kuling.

 • En beruset mann forstyrret omgivelsene med sin oppførsel på Bodø lufthavn. Mannen fikk først et pålegg om å ta seg sammen, men brøt dette pålegget. Mannen er nå innbrakt til arrest og anmeldt, opplyser politiet.

 • Fra og med 1. mars neste år vil Boreal Sjø drifte Nordlandsekspressen. Av de to tilbyderne Boreal Sjø AS og Torghatten Nord AS var Boreal Sjø lavest på pris, skriver Avisa Nordland.

 • Iris Salten IKS, skriver i en pressemelding at de har rundet 30.000 kilo marint avfall i Salten, under årets "Aksjon Reine Strender". I fjor satt de ny rekord på 75.000 kilo. I fjor var det 159 innmeldte områder, i år har allerede 176 områder blitt innmeldt.

 • Fylkesrådet vil starte arbeidet med å få etablert dronevirksomhet som et nytt program og lærefag ved Andøy videregående skole. Det skriver fylkeskommunen på sine nettsider i dag.

 • Vesterålen tingrett mener Mattilsynets vedtak, som førte til at Nordlaks måtte ut med over 1,7 millioner kroner i tvangsmulkt, er ugyldig, skriver avisa Fiskeribladet.

 • Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag, melder NTB. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025, og et junior-VM fem år tidligere kan bli et viktig skritt på veien

 • Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, kommer med sine tanker rundt ambulanseflysaken i Helse Nord sitt fredagsbrev. Han betegner situasjonen som alvorlig når flere ambulansefly blir stående på bakken.

 • Fylkesråd for næring i Nordland, Ingelin Noresjø (KrF), mener at fiskeriminister Per Sandberg må lytte til Nord-Norge. Fylkesråden mener at fiskeripolitikken Sandberg driver fram, vil svekke de samlede verdiene næringen skaper og svekke kystsamfunnene i nord.

 • Regjeringa foreslår å gi 6,6 millioner kroner til laksetrapper i Vefsna i Nordland. – Nå rehabiliterer vi de viktigste fisketrappene, slik at laksen igjen kan etablere seg i større deler av vassdraget, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

 • 1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag i NRK er i streik fra klokka 13 tirsdag. Meklingen mellom Norsk Journalistlag og NRK/Spekter førte ikke fram.

 • Helseminister Bent Høie advarer Stortinget mot å annullere den inngått kontrakten med Babcock om framtidig luftambulansetjeneste. Stortinget debatterer nå situasjonen i tjenesten, og flere i opposisjonen mener den nye kontrakten bør nullstilles.

 • Widerøe og det finske flyselskapet Finnair utvider samarbeidet sitt, samarbeidet skal bidra til bedre forbindelser mellom Norge og Asia. Widerøe skal drifte Finnairs flygninger mellom Helsinki, Bergen og Tromsø.

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.