Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • Fv 17 i Lurøy er stengt ved Bratland sør for Kilboghavn pga rasfare. Fergesambandet Jektvik-Kilboghavn som kjører beredskapsrute via Stokkvågen er innstilt pga dårlig vær, melder NRK trafikk.

 • En eldre mann som ikke returnerte etter en fottur i Sørfold kommune i går kveld er fortsatt ikke funnet. Leteaksjonen i Leirfjordgrenda fortsetter dermed i dag, opplyser politiet på twitter.

 • En mann er anmeldt etter at han ikke etterkom pålegg fra politiet om å forlate området Samfunnet ved Universitetetet i Bodø. Ifølge politiet har mannen vært i bråk med andre.

 • En motoryklist mista førerkortet på E6 ved Virak i Narvik, MC- føreren ble målt til 115 km/t i 60 sonen.

 • Politiet, et redningshelikopter og frivillige mannskaper er på leting etter en eldre mann som ikke returnerte etter en fottur i Sørfold kommune i Nordland, melder politiet på Twitter.

 • Bilføreren meldte seg selv til politiet, etter å ha kjørt på en 14 år gammel jente på sykkel i Sagbakken i Mo i Rana. Politiet har opprettet sak mot bilføreren.

 • En gutt i slutten av tenårene er alvorlig skadd etter at en buss og en personbil frontkolliderte på E10 ved Flakstad i Lofoten i dag. Mannen satt først fastklemt i bilen etter ulykken som skjedde i Fjøsdalen tunnel. Han får nå behandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Klokka 22 var tilstanden alvorlig, men stabil.

 • Se vår 20.55-sending her:

 • Politiet har onsdag kveld foretatt en fartskontroll på Sandhornøya i Gildeskål. Der ble det utskrevet fire forenklede forelegg, melder politiet på Twitter.

 • Se TV-sendingen vår her:

 • En 14 år gammel jente på sykkel er blitt påkjørt av en grå/lyseblå bil i Sagbakken i Mo i Rana, melder politiet på Twitter. Bilisten kjørte fra stedet uten å varsle videre. Politiet ønsker vitner til denne hendelsen. Det skal ikke være personskader, men jenta tas med til legevakta for sjekk.

 • Lyst til å dyrke maten din selv? Vi besøker Bodø Økologiske Besøkshage for å få gode råd - og vil gjerne vite hva du lurer på om å dyrke eller oppbevare frukt og grønt!

 • Denne uka kommer årets første høststorm. I helgen treffer uværet Nord-Norge. Det betyr kraftige vindkast, kjøligere temperaturer og nedbør. Den sterke stormen har vindkast rett under orkanstyrke på 25 til 35 meter per sekund, melder NTB.

 • Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, sier han har vært usikker på om han håndterte saken om den avgåtte UNN-direktøren, korrekt. Han sier han tar selvkritikk etter rapporten som i dag ble lagt fram etter bråket i forbindelse med debatten om etableringen av et hjertesenter i Bodø.

 • Tre byer var nominert til Sentrumsprisen 2018: Bodø, Porsgrunn og Stavanger. Juryen skriver følgende om vinnerbyen Bodø: «Sentrumsprosjektet har medført at byen har gått fra en situasjon hvor sentrum opplevdes som dødt og uten aktivitet, til en situasjon med befolkningsvekst, fremtidstro og et betydelig mer attraktivt og vitalt sentrum».

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.