Denne siden er tenkt som en møteplass for lokale og nasjonale straumværinger, såvel som en informasjonskilde for folk som søker info om stedet.
Du kan se hva NRK skriver om Saltstraumen, og kvalitetssikret informasjon finnes også på Store Norske Leksikon.
Forord

Har du en drøm om å få rekordfisken på kroken? Eller bare oppleve verdens sterkeste malstrøm i fri utfoldelse? Vi tilbyr overnatting, utleie av båter, gjestebrygge samt skreddersydde arrangementer for små og store grupper.
Hva har vi å tilby?
Vi tilbyr aktiviteter og overnatting tett på den fantastiske naturen Nordland har å by på.
Leiligheter
Alle leilighetene har stue , soverum, bad med WC og dusj, og kjøkken med elektrisk ovn, kjøleskap,mikrobølge-ovn og kaffetrakter. Fryser i leiligheten. Felles fryserom kan også benyttes. Noen leiligheter har balkong, og andre har direkte utgang til kaia. Leilighetene ligger i strandkanten, og de fleste har sjøutsikt til Saltstraumen. Ja, fra noen av leilighetene er det også mulig å fiske fra balkongen.
Rom
Alle rommene hare get bad med WC og dusj. Køyesenger. Fire rom har kjøkken, og fire må dele felles kjøkken. Kjøkkene har samme utstyr som leilighetene. Fryserom kan benyttes. Alle rommene ligger max 30m fra sjøen.
Båtutleie
Vår flåte av moderne båter gir deg alle muligheter til en minnerikt opphold. Båtene har fra 40Hk motor og er utstyrt med servostyring, stangholdere, redningsvester og ekkolodd. Vi gir dere all informasjon om strømforhold og fiskeplassen i takt med tidevannet. Vi kan også tilby dere sløye/filet rom samt frysere med stor kapasitet for oppbevaring av fangsten.
Dessuten
Konferanserom
Grillhytte
Restaurant/Pub
Badestamp/Sauna
Sea rafting
Opplevelser og aktiviteter
Minner skapes - hos oss. Her er du langt fra storbyliv og leven, her finner du roen og opplevelsene. Saltstraumen Hotel har lang erfaring med kurs, konferanser, kundeturer og morsomme aktiviteter. Planlegger du et arrangement, lite eller stort, da er vi et godt valg!
Overnatting
Her er det rolig og fredelig med mye frisk luft, og flott natur rett utenfor vinduet. Vi har 28 to-sengsrom og 12 hytter med 2 separate soverom, alle rom har egne bad, totalt 104 senger. Hos oss sover du godt!
Bespisning
På Saltstraumen Hotel legger vi stor vekt på det vi serverer deg under ditt opphold. Hvert måltid er like viktig. Tradisjonsrike oppskrifter med lokale råvarer skaper en matopplevelse du sent vil glemme. Hver søndag, hele året har vi vår populære middagsbuffet som består av god tradisjonell husmannskost. Prøv også vårt Vikinge gilde, som gir deg en hel pakke av stemning, smak og opplevelse!
I Saltstraumen Museum kan du gjøre deg kjent med Saltstraumens rike historie fra eldre steinalder, bronsealder, jernalder og vikingetid og fram til i dag. Her kan du også lære om stedets naturhistorie.
Museet holder til i den gamle skolen på Knaplund, øst for Saltstraumen kirke og veien ned til Ripnes. I første etasje finner du utstillingslokaler og kontor. Husflidsbutikken v/ Bodin Husflidslag holder også til i samme bygg. Saltstraumen museum ble åpnet 17.mai 1992. Det er i dag en stiftelse eid av Saltstraumen historielag, Saltstraumen lokalutvalg, Bodin husflidslag og Markas venner. Museet er bygd opp av lokalbefolkningen selv og drives som en rein dugnadsorganisasjon, med et lite tilskudd fra Bodø kommune.
Saltstraumen har en usedvanlig rik og variert historie, som i liten grad er utforsket og dokumentert.
Deler av Saltstraumens historie er unik, også i nasjonal sammenheng, og kjennskap til den er en forutsetning for å forstå store deler av Saltenregionens historie. Dette fordi Saltstraumenområdet er bygd opp rundt et unikt naturfenomen, at det i lange tider var sentralt for bygdene rundt Skjerstadfjorden, og at det var regionens mest folkerike og ressursrike bygd med sterke forbindelser til bygdene rundt.
Ta kolleger, venner eller familie med på en guidet historisk vandring ved Saltstraumen. Saltstraumen er det mest spennende sted i Salten i et historisk perspektiv. Vi tar imot grupper i museet (minst 10 personer), og viser frem bilder og gjenstander fra livet ved Saltstraumen gjennom tidene. Visning etter avtale hele året. Vi tilbyr også guidede turopplegg i området.
Kontakt:
Saltstraumen Museum
Postboks 69
8056 Saltstraumen
Telefon: 900 60 983
Telefon nærmiljøkontoret: 75557910
Velkommen til ekte opplevelser i Saltstraumen hele året. Verdens sterkeste malstrøm, lokal kultur og gastronomi
Vær vår gjest på landlige Tuvsjyen ved verdensattraksjonen Saltstraumen. Vårt serviceinnstilte vertskap byr på kreativ atmosfære og et stort opplevelses-tilbud.
Tuvsjyen er et familiedrevet aktivitetssted i Saltstraumen med spennende spesialiteter og mye sjel. Opplev naturfenomenet Saltstraumen kombinert med eksklusiv steinalder mat- og kulturopplevelse i jordgamme. Opplevelsen lar deg komme tett innpå verdensattraksjonen og levendegjør lokal steinalderkultur 9800 år med autentisk matlaging på urmetoden i kokegrop.
Vi tilbyr opplevelsesprogram for grupper og individuelle/familier som inkluderer overnatting, fiske, konkurranser, rafting , dykking. Vi koordinerer gjerne komplette konferanseprogram som også inkluderer andre aktører.
Om du vil prøve fiskelykken kan du leie en av våre nye 18' båter eller den sertifiserte fiskeskøyta med lokal skipper. Vår vakre natur innbyr til nytelse og organisert aktivitet og etterpå venter 40 graders badetemperatur i våre vedfyrte saltvannsbad ved fjorden dersom det er ønskelig.
Leiligheter
Romantisk oppredning i Captains Cabin. Sengene kan også reies opp enkeltvis. Denne 20 kv.mt rorbuen beliggende på Tuvsjyen's strandområde har bad med dusj, varme i gulvene, minikjøkken og hems. Room service tilgjengelig.
Leilighet "Tor" (4-5 personer): 55 kv.meter, 1 etasje. Inngangsparti, stue med spiseplass /åpent kjøkken, soverom. Beliggende rett på oversiden av veien, ca 50 mt fra strandområdet med matservering, kulturopplevelse og båt-brygge. 2 soverom, bad med dusj, hall. Dere skal finne det dere trenger for å ha et avslappende opphold med selvhushold om det ønskes. Kjøkkenutstyr: komfyr, kjøleskap m/50 lt. fryser, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker, oppvaskmaskin, kopper og kar. Ekstra frysekapasitet finnes på fellesområdet.
Leilighet "Balder" (2 personer): 20 kv.meter, 2 etasje i samme bygning som "Tor". Ettroms leilighet med åpen kjøkkenløsning. Sengene kan reies opp enkeltvis om ønskelig. Bad med dusj. Kjøkkenutstyr: komfyr, lite kjøleskap med mini fryser, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker, oppvaskmaskin, kopper og kar. Spiseplass for 2 personer. Ekstra frysekapasitet finnes på fellesområdet.
Kafe Kjelen på folkemunne, eller Kjelen Kafe som den egentlig heter, er et av de (om ikke det) eldste serveringsstedet i Saltstraumen. Den ble etablert midt på 50-tallet og feiret 50-årsjubileum for litt siden.
Kafeen ligger nærmest perfekt plassert med en fantastisk panoramautsikt over straumen. Det er særlig når straumen "bærer inn" - når sjøen flør - at utsikten kommer til sin rett. Kart her.
Vi har dessuten de aller beste fiskeplasser for stangfiskere rett utenfor vinduene.
Kafeens åpningstider er: | |
1. mai - 15. juni | 12.00 - 18.00 |
16. juni - 1. juli | 12.00 - 20.00 |
2. juli - 15. august | 10.00 - 22.00 |
16. august - 1. september | 12.00 - 18.00 |
Kjelen har en flott fiskerestaurant der det serveres tre-retters fiskemeny med vin som passer perfekt. De siste årene har dessuten mørbrømlefse utviklet seg til å bli en spesialitet hos oss.
Kafeen har helgeåpent i september og oktober, og det er også mulig å leie lokalet til arrangementer som for eksempel:
![]() |
barnedåp |
![]() |
bryllup |
![]() |
bursdager |
![]() |
begravelser |
![]() |
møtevirksomhet inkl. mat |
![]() |
med mer ... |
I november og desember kan julebord for bedrifter arrangeres. Ta gjerne kontakt for tilbud.
Kjelen og deres samarbeidspartnere kan også sette opp pakkeløsninger som omfatter både transport, opplevelser, middag og overnatting. Dette hvis din bedrift ønsker noe nytt og spennende.
PlusCamp Saltstraumen ligger ved Riksvei 17, 33 kilometer fra Bodø, ved Saltstraumbrua, og har verdens sterkeste malstraum som nærmeste nabo.
PlusCamp Saltstraumen er en familievennlig campingplass. For den fiskeglade turist har vi sløyerom, fryserom og stort utvalg i fiskeutstyr. Båtutleie. For den ikke så fiskeglade nevner vi gjerne andre tilbud: Naturfenomenet Saltstraumen må selvsagt oppleves (se tidevannstabell for sterkest straum). Her er merkede turløyper, lysløype, museum, hotell, kafe, kro, butikk med utvidet åpningstid, postkontor, tippekommisjonær, kollektivtilbud til Bodø m.m. Vi formidler også mer spesielle aktiviteter som Havørn safari/Saltstraum safari, og matopplevelser m.m.
PlusCamp Saltstraumen har 24 hytter for utleie, 16 hytter er nyoppusset med dusj, wc og oppvaskmaskin som vi er stolte av.
Vi har ca 20 teltplasser, og 80 caravan plasser.
Vaskemaskin, tørketrommel, fryserom, sløyerom, grillhytte og båt utleie.
Ett nyrenovert serviceanlegg med badstue som vi er veldig fornøyd med. Høsten/vinteren 2010 håper vi å flytte resepsjonen og lage nytt kjøkken, vaskerom, sløyerom og tømmeplass.
Vi på Pluscamp Saltstraumen har som målsetting å være den beste campingplassen å komme til.
Her blir du møtt med ett smil, og vi hjelper til med det meste hva det enn måtte være.
Vi er medlem i camping-kjeden PlusCamp. PlusCamp er på en måte "det lille ekstra". Vi garanterer blant annet rene hytter. For mer info om PlusCamp-kjeden se www.pluscamp.no
Velkommen til ett hyggelig å avslappende opphold hos oss i vakre naturomgivelser.
Pluscamp Saltstraumen har 2 båter for utleie.
"IDA" er en svenskbygd skjærgaardsjeep, 18 fot med 50 HP Serva motor.
"ANNE" er en 18 fots åpen Yamarin med 60 HP Yamaha motor.
Våre båter ligger til kai ved Laukeng, ca 3 km fra campingen.
Regler for fritidsfiske i Norge
«Kysten er din» er et informasjonshefte for fritidsfiskere om regler for fiske i sjø.
Fiskeridirektoratet distribuerer i 2012 om lag 70.000 eksemplarer av denne brosjyren til fritidsfiskere, turistkontor, butikker som selger fiskeredskap, lensmannskontor med flere.
Vi anbefaler Fiskeridirektoratets nettsider om fritidsfiske, og de finner du her: http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske. 2012-utgaven av «Kysten er din» i pdf-versjon finner du her: http://www.fiskeridir.no/content/download/26547/241376/version/1/file/Kysten-er-din-bokmaal-web-2012.pdf. 2013-utgaven er i skrivende stund ikke tilgjengelig.
Fiskeridirektoratet har også gitt ut en gratis app til telefon og nettbrett. Denne kan du lese mer om her: http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske/aktuelt/2013/gratis-app-om-fiske-i-sjoeen
Vi forsøker her å gjengi de mest relevante opplysningene fra brosjyren.
Tillatte redskap
I fritidsfiske kan disse redskapene brukes:
- håndsnøre, fiskestang og liknende håndredskap
- én maskindrevet jukse eller dorg
- ...
Begrensninger
Redskapsbegrensningene gjelder for alt fiske som foregår fra land eller fra fartøy som ikke er i Fiskeridirektoratets register over fiskefartøy.
- Det kan ikke brukes flere redskap enn angitt fra ett enkelt fartøy, uavhengig av hvor mange personer som fisker med fartøyet.
- ...
- Det er ikke tillatt å bruke levende dyr eller fisk til agn.
- Utenlandske turister eller personer som ikke har fast opphold i Norge, kan kun fiske med håndredskap. Fangsten kan ikke omsettes.
Fiske etter utvalgte arter
Torsk
- Minstemål for torsk er 44 cm nord for 62° N
- ...
- Fritidsfiskere kan maksimalt fiske 1000 kg torsk (hel fisk) for salg per kalenderår.
- ...
Laks
- Fritidsfiskere kan fiske i sjøen etter laks med stang og håndsnøre hele året, og de trenger ikke betale avgift for å fiske etter laks, sjøørret eller sjørøye.
- Det er ikke tillatt å bruke mer enn to snører eller stenger per båt.
- Alle bundne, faststående redskap som brukes til fangst av laksefisk skal være merket med et nummer som du får tildelt av fylkesmannen i fylket der du fisker.
- ...
Fiske i vann og vassdrag, og fiske etter laks og sjøørret i sjø, administreres av miljøvernmyndighetene. Nærmere informasjon får du ved å henvende deg til Fylkesmannens miljøvernavdeling i det aktuelle fylket eller til Direktoratet for naturforvaltning.
Minstemål
Det er fastsatt minstemål for en rekke fiskeslag og skalldyr. Det betyr at dersom du får en fisk som er under minstemål, skal du løsne den forsiktig fra fiskeredskapet og slippe den ut i sjøen igjen. Hvis fisken er død eller ikke levedyktig kan du ta den med hjem og spise den.
- Kveite 80 cm
- Breiflabb i garnfiske 60 cm
- Torsk 44 cm
- Hyse 40 cm
- Hvitting 32 cm
- Uer 32 cm
- Hummer 25 cm
- Krabbe 13 cm
- Stort kamskjell 10 cm
Makrell og sei unntatt
Makrell som fiskes med krok eller garn og sei til egen husholdning/eget agnforbruk er unntatt reglene for minstemål. Det er heller ikke minstemål på lange, lyr og steinbit.
Småfisk skal slippes ut i sjøen igjen
Dersom du skulle få en fisk som er under minstemål, skal du løsne den forsiktig fra fiskeredskapen og slippe den ut i sjøen igjen. Dersom fisken er død eller tydelig ikke levedyktig kan du spise den.
Unntak fra denne regelen: Kveite under minstemål skal slippes ut i sjøen selv om den ikke er levedyktig.
Målrettet fangst av fisk under minstemålet vil kunne straffes, men poenget er ikke å straffe folk. Poenget er å bidra til at folk flest fisker etter stor og voksen fisk, i stedenfor småfisk. Den innsatsen håper vi at alle er med på.
Omsetning
Salg av egenfisket fangst
Fritidsfiskere kan omsette fangsten sin, men med visse begrensninger:
- Fritidsfiskere kan maksimalt fiske 1000 kg torsk (hel fisk) for omsetning per kalenderår. Dersom flere personer fisker fra samme fartøy, kan det maksimalt omsettes 1000 kg torsk tatt med dette fartøyet per kalenderår.
- En person eller et foretak kan ikke omsette fangst for mer enn kr 50 000 per kalenderår. Dersom flere personer eller foretak fisker fra samme fartøy, kan det til sammen ikke omsettes for mer enn kr 50 000 av fangst tatt med dette fartøyet per kalenderår. Grensen gjelder altså både per person/foretak og per fartøy.
- Omsetningen skal alltid skje gjennom et fiskesalgslag eller godkjent kjøper. Fiskeridirektoratet har oversikt over hvem som er registrert som godkjente kjøpere av fisk.
- Dersom fiskerimyndighetene har fastsatt fiskestopp for yrkesfiskerne, kan heller ikke fritidsfiskere fiske for omsetning. Da må fisket begrenses til egen husholdning.
Utførselskvote
- Som fritidsfisker eller turistfisker kan du føre 15 kg fisk eller fiske-varer per person ut av landet, inkludert bearbeidede produkter som fiskefilet og lignende. Du kan i tillegg føre ut én hel troféfisk.
- Ferskvannsfisk, laks, ørret og røye omfattes ikke av utførselskvoten.
- Fisk som turister kjøper direkte fra yrkesfiskere er unntatt utførselsbegrensningen på 15 kg.
Sjøfuglreservat
Det er opprettet en rekke sjøfuglreservat og fredningsområder langs kysten. Disse er merket med skilt. Formålet er først og fremst å sikre sjøfuglene ro i hekketiden.
I hekketiden er det forbudt å ferdes på land i sjøfuglreservatene. Det er også i mange tilfeller ferdselsforbud i et område på sjøen i en avstand av 50 m fra land. Tidsrommet for ferdselsforbudet kan variere mellom ulike områder.
Opplysninger om ferdselsforbud og andre bestemmelser om ferdsel og friluftsliv som gjelder for sjøfuglreservatene kan du få ved å henvende deg til kommunen, fylkesmannen eller Direktoratet for naturforvaltning.
Sikkerhet
- Bruk alltid redningsvest.
- Ikke stå i båten, og plasser deg slik at den er godt balansert.
- Vær ikke flere i båten enn den er godkjent for.
- Hold deg ved båten dersom du faller i sjøen.
- Dersom du skal redde en som har falt over bord, ta vedkommende opp bak i båten.
- Ring 113 dersom det skjer en ulykke.
Børvasstindan er navnet på fjellmassivet med tinderekkene Åselitindan og Falkflågtindan sør for Saltstraumen.
Denne artikkelen er på det nærmeste en kopi av en artikkel på Wikipedia, den frie encyklopedi.
Børvasstindan. Venstre tinderekke er Åselitindan, høyre tinderekke er Falkflågtindan.
Åselitindan
A. Søndre Åselitind/Djeveltanna*, 1068 m.o.h.;
B. Store Åselitind, 1177 m.o.h.;
C. Høyde 1111, 1111 m.o.h.;
D. Børtind, 1046 m.o.h.
Falkflågtindan
E. Urskartind/Topp 1146**, 1146 m.o.h.;
F. Spisstind, 1143 m.o.h.;
G. Navn ukjent, 1012 m.o.h.;
H. Breitind***, 1076 m.o.h.;
I. Rundtind, 1057 m.o.h.;
J. Rundhumpen, 872 m.o.h.;
K. Per Karlsatind****, 1036 m.o.h.;
L. Legdknubben, 900 m.o.h.;
M. Stortind, 707 m.o.h.
Noter
*: Betegnelsen Søndre Åselitind forekommer i «Toppturer i Bodø-området», mens Djeveltanna oppgis som navn i an.nos «Hva heter Børvasstindene?»
**: I an.no oppgis både referansen Topp 1146 og navnet Urskartinden. «Toppturer i Bodø-området» oppgir bare Topp 1146, mens Bodø og Omegns Turistforening bruker variantene Urskartinden og Ursgardtinden i sine turbeskrivelser.
***: På mange kart er denne høyden benevnt som Rundtind. Ifølge «På tur i Bodø» er dette feilaktig.
****: Navnene Per Karlsatind og Per Kalsatind brukes om hverandre. NGOs kartverk bruker førstnevnte variant.
Referanser
Kartblad 2029 III Saltstraumen (M711), Norges Geografiske Oppmåling, 1983
Bodø og Omegns Turistforening: «På tur i Bodø», s. 106. ISBN 82-990711-5-1
Midthun, Nicolai: «Toppturer i Bodø-området», s 158-159. I: Til fjells i Nordland. Nordland fylkeskommune, 1993
Avisa Nordland, an.no: «Hva heter Børvasstindene?», 6. november 2004
Kvalitetssikret informasjon her: http://snl.no/B%C3%B8rvasstindan
Usikret, nærmest eksplosiv, informasjon om Saltstraumen og Børvasstindan kan du lese på ikkepedia.org.
Flere artikler …
-
Politimann varetektsfengslet
En politimann ved Mo i Rana politistasjon ble pågrepet siktet for misbruk av sin stilling til å ha sex med kvinner. Det skriver Rana No. Mannen ble pågrepet på tirsdag og etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Mannens forsvarer sier til avisa at anklagene er grunnløse.
-
Se Nordlandssendingen her
-
Utforkjøring i Narvik
En bil med tre personer kjørte av veien på gamle E6 ved Straumsnes i Narvik kommune. Alle i bilen skal være uskadd og politiet har tatt beslag i førerkortet til sjåføren, som er mistenkt for uaktsom kjøring, melder politiet på Twitter.
-
Se Nordlandssendingen her
-
Venstre jubler
Venstres transportpolitiske talsperson Jon Gunnes applauderer nyheten om at ASKO, CargoNet, Meyershop og NovaSea nå går sammen og etablerer nytt godstog på Nordlandsbanen. – Nå går gods på skinner, og viser at politiske virkemidler gir resultat, sier Gunnes.
-
Adressa: Glimt jakter kantspiller
Ranheims kantspiller Ola Solbakken skal være ønsket av Bodø/Glimt, skriver Adressa. Ifølge avisa skal Bodø/Glimt ha lagt inn to bud på trønderen. Begge budene skal etter det avisa erfarer, være avslått.
-
Ny back-spiller til Arctic Eagles
Arctic Eagles er to forsvarsspillere for lite etter at lagkaptein Casper Santanen ser ut til å være ute med skade resten av sesongen. Fremover melder at de henter amerikanske Jake Bolton. Sportslig leder Martin Persson sier til NRK at han er en fysisk sterk forsvarsspiller.
-
Vedum vil ha svar
Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sier Senterpartiet vil bringe krisen i luftambulansen inn for kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget for å finne ut hvorfor ting har blitt slik det er i dag.
-
Har fremmet krav til Babcock
Luftambulansetjenesten har fremmet økonomiske krav overfor Babcock for ikke levert beredskap. Det bekrefter administrerende direktør Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten overfor NTB. I avtalen Luftambulansetjenesten har med Babcock, heter det at de kan kreve 10.000 kroner per døgn per hendelse per base, inntil Babcock leverer som avtalt.
-
Tilskudd til 14 nordlandsfestivaler
Kulturrådet har fordelt 160 millioner kroner til 171 musikkfestivaler over hele landet. 14 av festivalene som har fått tilskudd for 2020, ligger i Nordland. Trænafestivalen (bildet), Nordland Musikkfestuke og Blåfrostfestivalen er blant dem som får midler.
-
Enighet om hangar på Evenes
Avinor, Forsvaret og Forsvarsbygg har kommet frem til en omforent løsning for plassering av hangarbygget til de maritime overvåkningsflyene P8 som skal operere fra Evenes. Løsningen ivaretar partenes interesser på en god måte, melder Forsvarbygg i en pressemelding.
-
– Spania skal få det tøft
I morgen møter Norge Spania i semifinalen i håndball-VM. Og en narvikværing i scoringsform er klar for å sende ut hjemmenasjonen. – Det blir masse fart og duellspill. Jeg tror vi har mye krutt igjen, så Spania skal få det tøft, sier Marit Røsberg Jacobsen, Nord-Norges representant i landslagstroppen.
-
Gjenopptar fiskeriforhandlinger
Norge og EU er enige om å gjenoppta forhandlingene om en fiskeriavtale for neste år. De var ikke i mål da fristen gikk ut fredag. – Vi er enige om at partene skal tilbake til forhandlingsbordet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp, bildet).
-
Bø kutter formueskatt kraftig
Bø i Vesterålen kutter kraftig i formuesskatten, skriver E24. Det gjør de for å tiltrekke seg næringsliv. Bø kutter formuesskattesatsen til 0,35 prosent, fra 0,85 prosent. Dermed blir kommunen den første til å senke formuesskatten for sine innbyggere, skriver nettstedet.
-
13 000 trailere over på tog
ASKO Midt – Norge sin varetransport fra Trondheim til Bodø flyttes fra vei til tog. Det opplyser Vy i en pressemelding. – Dette unike samarbeidet mellom ASKO, CargoNet, Meyership og Nova Sea vil årlig gi 13 000 færre trailere på veiene i Nordland, står det.
-
Nok en gang ble Norge delt i to – tidligst 10 år før situasjonen er utbedret, spår Statens vegvesen
«Flaskehalsen» på E6 gjennom Sørfold er kjent for mange som ferdes på veiene i Nord-Norge. Statens vegvesen sier de kunne ha startet arbeidet i fjor. Men uten penger, ingen vei.
-
Senterpartiet ber Stortinget granske beredskapskrisen
– Har gitt ansvaret for luftambulansene til et selskap som ikke var operativt, mener partileder Trygve Slagsvold Vedum.
-
Innfører «matvaretog» – gir 13.000 færre vogntog på veiene
Matvaregrossist, fraktselskaper og oppdrettsfirma inngår «unikt» samarbeid på Nordlandsbanen.
-
Frp om forslaget om to sykehus på Helgeland: – Direkte useriøst
I går anbefalte administrerende direktør i Helse Nord at det skal være to sykehus på Helgeland. Men dette forslaget er allerede stemt ned i Stortinget, sier Fremskrittspartiet.
-
Brann i den russiske marinens flaggskip
Ti personer skal ha kommet til skade under brannen i det russiske hangarskipet «Admiral Kuznetsov» torsdag.
-
Luftambulansetjenesten med økonomiske krav overfor Babcock
I tillegg til flyproblemene må Luftambulansetjenesten betale for leie av basene. Det hadde de glemt i budsjettet.
-
Tusenvis av bankkunder risikerer å få kontoen sperret
Tusenvis av bankkunder har fortsatt ikke vært innom banken sin med legitimasjon. Nå har Sparebank1 Nord-Norge sendt ut SMS med beskjed om at det må skje snarest. Hvis ikke vil det få konsekvenser for kundeforholdet.
-
Familien frykter at Martin (4) skal dø om ambulanseflyet ikke kommer tidsnok
Tilstanden til Martin (4) gjør at det kan være livsviktig å komme seg til sykehus innen to til tre timer.
-
Ordfører er sint etter sykehusforslag: – Vi har ingenting igjen
Helse Nord-direktøren vil at sykehuset i Mosjøen skal legges ned. Det er Vefsn-ordfører Berit Hundåla veldig lite fornøyd med. – Jeg er sint, rett og slett.
-
Helse Nord-direktøren vil ha to sykehus på Helgeland
Helse Nord-direktør Lars Vorland sier at han vil ha ett sykehus i Mo i Rana og ett sykehus i Sandnessjøen og omegn.
-
Frp: – Det er helt uaktuelt å legge ett stort sykehus til Mo i Rana
Et samlet Fremskrittsparti går inn for å legge det nye sykehuset på Helgeland sør for Korgfjellet. Lederen for Rana Frp kaller dette et kupp, og sier flere vurderer å melde seg ut av partiet.
-
FlyViking-flyet «Tore Hund» får nytt liv hos Widerøe: – Lekkert
FlyVikings «Tore Hund» får nytt liv hos Widerøe. Men registereringsnummeret følger med fra den tidligere eieren.
-
Uværet løyer – E6 åpnet for trafikk etter uvær i natt
Kraftig vind har gitt stengte veier og fergesamband siden i går kveld. Onsdag morgen begynner trafikken å komme i gang.
-
Bruktbutikker føler presset fra billigkjedene
Nye klær har blitt så billige at bruktbutikker ikke lenger klarer å holde følge. Men Fretex-sjefen bedyrer at du fremdeles finner gode tilbud hos dem.
-
Fagmiljø advarer mot to sykehus: – Vil gi et dårligere fødetilbud
I dag tar Helse Nord-direktøren sitt valg om Helgelandssykehuset. Han er under et voldsomt press, mener VG-kommentator.